Verander management

Organisaties moeten soms veranderen om zich aan te passen aan overheidsbeleid, nieuwe technologieën of veranderende marktomstandigheden of klantbehoeften. Door middel van verandermanagement realiseren we een geleidelijke, maar krachtige transformatie, waardoor uw organisatie op de lange termijn veerkrachtig en flexibel wordt.

Wat doen wij?
Wij begeleiden organisaties bij complexe veranderingsprocessen en implementeren innovatieve oplossingen. Als experts in transitiebegeleiding beschikken we over sterke strategische denkvaardigheden, waarmee we innovatieve strategieën ontwikkelen en implementeren om voordelen te behalen en de kwaliteit te versterken. Binnen ons uitgebreide netwerk maken we gebruik van best practices en innovatieve benaderingen uit diverse sectoren om onze aanpak te versterken en organisaties te ondersteunen.

Hoe doen wij dat?
We beginnen met een grondige analyse van de behoeften en uitdagingen van uw organisatie, waarbij we ons richten op het identificeren van knelpunten en kansen voor verbetering. Vervolgens ontwikkelen we op maat gemaakte strategieën die zijn afgestemd op uw specifieke situatie en doelstellingen. Met inspirerend leiderschap motiveren we teams naar gemeenschappelijke doelen en stellen we meetbare doelen om resultaten te behalen binnen deadlines. Onze communicatievaardigheden dragen bij aan heldere overdracht van complexe ideeën en strategieën aan belanghebbenden, terwijl onze ervaring in verandermanagement helpt om overgangsprocessen soepel te laten verlopen en weerstand aan te pakken.

Intersym² heeft in de afgelopen jaren een goed reputatie opgebouwd met opdrachten voor meerdere organisaties in de regio Limburg en Brabant. Onze partners zijn beschikbaar voor zowel interim directiefuncties (schoolleider) of bestuurder in het PO, VO, MBO en HBO.

Voorbeelden van verandermanagement:

  • Onderwijsvernieuwing (anders organiseren, conceptverandering, curriculumontwikkeling)
  • (Her)ontwerp gebouw of voorziening
  • Fusiemanagement
  • Duurzame kwaliteitsverandering (audits, structuur volgens PDSA / INK)
  • Gedeelde leiderschapsbenaderingen (zelfsturende teams)
  • Versterken van innovatievermogen

Contact

René Stallinga

René Stallinga

Wouter Wetzelaer

Wouter Wetzelaer

Neem contact op over Verander management