Expertise

Strategie- en communicatieontwikkeling

 

Organisaties moeten zich flexibel en wendbaar organiseren om proactief in te kunnen inspelen op ontwikkelingen en veranderingen. Een goede strategie bepaalt kaders en biedt ruimte – met een duidelijke focus op de missie en visie van de organisatie. Wij beginnen meestal met een stakeholder-analyse. Wat leeft er bij klanten, medewerkers en andere partijen? En welke keuzes maken wij dan? Daarom koppelen de strategie aan de communicatie.

Intersym² versterkt organisaties in strategie en positionering

Organisatieontwikkeling /cultuur- en verandermanagement

 

Organisaties ontwikkelen zich voortdurend, intern of extern gedreven. Je wil eigen ambities waarmaken en de omgeving heeft steeds nieuwe wensen. Wij benaderen organisatieontwikkeling tweeledig. Enerzijds richten wij onze aandacht op de structuur van uw organisatie, anderzijds brengen wij de cultuur in kaart. Door middel van interviews en het inzetten van de ‘Organisatiecultuur Inventarisatie’ brengen wij gedragspatronen in kaart en maken blinde vlekken zichtbaar.

Intersym² versterkt, samen met u, de toekomst van uw organisatie

Interim en crisismanagement

 

De organisatie staat onder spanning, de mensen zijn uit balans, er is geen vertrouwen in elkaar. Dan helpt het wanneer een interim-leidinggevende instapt met een duidelijke opdracht. Wij luisteren met een frisse blik, maken een grondige analyse, bouwen relaties en geven zo richting aan herstel. Wij werken vanuit de intentie mensen eigenaar te maken van hun eigen herstel en die van de organisatie. Zo effenen wij het pad voor een opvolger.

Intersym² ontwikkelt samen met uw mensen een nieuwe balans

Conceptdenken

 

Je hebt ‘iets’ in gedachten maar weet er geen vorm aan te geven. ‘Iets’ kan zijn: een idee voor het starten van een bedrijf, een nieuw product of dienst, een nieuwe manier van werken. Dit is de basis van concept- denken. We nemen je mee van het slapende naar het ontwakende concept tot en met het levende concept. Belangrijke aspecten hierbij zijn zintuigen prikkelen, emotie en gevoel, speelsheid en de-waarom-je-iets-doet-vraag.

Intersym² geeft concept-denken handen en voeten

Leiderschapsontwikkeling

 

Leiderschap wordt steeds belangrijker maar niet per definitie eenvoudiger. Status en gezag zijn niet voldoende. De leider is cultuur- en conceptdrager. In onze professionele begeleiding bij leiderschapsontwikkeling ligt de nadruk op het verbinden van organisatiebelangen en persoonlijke drijfveren en talenten. We analyseren de persoonlijkheids- kenmerken van de leidinggevende, koppelen ze aan het leiderschapsprofiel en stemmen ze af op de dynamische context.

Intersym² verbindt, versterkt en ontwikkelt leiders

Coaching

 

Coaching is een manier om mensen, teams en organisaties, die een uitdaging hebben, vooruit te helpen. Coaching is de meest persoonlijke manier van leren én altijd maatwerk. Wij helpen je om duurzaam effectief gedrag te ontwikkelen en je bewustzijn te vergroten. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en weet je hoe je zaken, als individu of als team, effectiever kunt aanpakken.

‘Waarom binnen je comfortzone blijven als daarbuiten veel meer te beleven is’ (Loesje)

Loopbaancoaching

 

Loopbaancoaching vergroot je zelfinzicht, versterkt je eigenwaarde en geeft antwoord op vragen als: wie ben ik? Wat wil ik? Wat zijn mijn drijfveren en competenties? In welke omgeving gedij ik het beste?

Met aandacht en betrokkenheid helpen we je om een volgende stap te zetten in je loopbaan, een onderneming te starten of een betere balans te vinden. We hebben gedegen kennis van de arbeids- en opleidingsmarkt en beschikken over een groot netwerk.

Intersym² laat talenten tot bloei komen

Communicatie- en projectmanagement

 

Soms lopen zaken anders dan verwacht of wordt de hoeveelheid werk te veel. Dan is ervaren hulp van buiten, met kennis van zaken, zeer welkom. We combineren de inhoud altijd met een visie op communicatie en hebben oog voor de bedrijfsvoering. Zo laten we afdelingen of projecten naar behoren draaien, motiveren mensen, richten waar nodig nieuwe werkprocessen in. En ontwikkelen we perspectief voor het vervolg.

Intersym² geeft overzicht en perspectief