Gerrit-Jan Meulenbeld

Achtergrond

Studie: theologie, NIMA A, senior communicatieadviseur Van der Hilst. Werk: voorlichter, communicatieadviseur, communicatiemanager, ondernemer, zelfstandig adviseur strategische communicatie.

Het verschil dat ik wil maken

Ik ben een allround communicatieprofessional of het nu gaat om marketingcampagnes, het ontwikkelen van communicatieconcepten en –trajecten, copywriting, Public Affairs of woordvoering. De laatste twaalf jaar werk ik als zelfstandig adviseur strategie en communicatie. Een rode draad in dat werk zijn vooral positionerings- en veranderingsvraagstukken, interne communicatie en storytelling. In alle aspecten van mijn werk komen organisatievraagstukken en de mogelijkheden voor gedragsverandering regelmatig terug. Ik ontwikkel vaker in combinatie met de positionering van een organisatie nieuw strategisch beleid voor deze organisaties. Voor mij staat de inhoud voorop, niet de middelen. Misschien wel het belangrijkste voor een geslaagd beleid en dito communicatie is dat de betrokkenen centraal staan. Beleid en communicatie moeten er immers voor zorgen dat mensen het beste uit zichzelf kunnen halen. Dan heeft een organisatie succes. Dat geldt voor de mensen binnen de organisatie zelf en meer nog voor de mensen voor wie de organisatie werkt. Motivatie, draagvlak krijg je alleen wanneer je het verhaal van de ander kent. Daarvoor moet je goed kunnen luisteren. De kracht van persoonlijke verhalen is dat ze anderen in beweging zetten.
Als ik later groot ben….
Mijn werk is vooral dienend, adviserend. Er zijn momenten dat ik een beslisrol zou willen hebben.
Wat is mijn verborgen talent?
Ik blijf in alle omstandigheden rustig.
Waar kun je me wakker voor maken?
Ik slaap graag, droom veel, dus als iemand me wakker maakt, moet die een heel goede reden hebben: als een goede vriend in nood is of voor een stukje granache.