Communicatie

Wij staan klaar om de communicatie binnen uw organisatie naar een hoger niveau te tillen, op alle niveaus. Dat wil zeggen zowel intern als extern, vanuit de gedachte ‘intern beginnen, is extern winnen’. Daarbij vinden we het belangrijk om alle (potentiële) doelgroepen in beeld te krijgen. We maken tegelijk een onderscheid in de verschillende doelgroepen, we hanteren het verschil tussen share- en stakeholders. In onze visie dragen shareholders (personeel, leerlingen/ouders, cliënten) mede de organisatie en zijn ze cruciaal in het succes van de externe communicatie. We gaan op zoek naar potentiële doelgroepen. Daarvoor hanteren we de methode ‘concepting’: in hoeverre sluiten de missie/visie van de organisatie aan bij (potentiële) doelgroepen en wat betekent dat voor de positionering van de organisatie.

Onze partners zijn ook gespecialiseerd in het adviseren en ondersteunen van organisaties bij het verbeteren van hun communicatiepraktijken. We adviseren over het gebruik van diverse communicatiekanalen en -middelen om de boodschap van de organisatie duidelijk en consistent over te brengen. Onze partners maken objectieve analyses van de huidige communicatiepraktijken en -processen, waardoor ze waardevolle aanbevelingen kunnen doen voor verbetering.

Daarnaast bieden we training en coaching aan medewerkers om hun communicatievaardigheden te verbeteren en een cultuur van effectieve communicatie te bevorderen.

Intersym² heeft in de afgelopen jaren een goed reputatie opgebouwd met opdrachten voor meerdere organisaties in de regio Limburg en Brabant. Onze partners zijn beschikbaar voor HR- en cultuuropdrachten in het onderwijs, de overheid en het MKB.

Voorbeelden van communicatieopdrachten:

  • Ontwikkelen communicatiestrategie
  • Positionering van de organisatie
  • Communicatietraining
  • Dagvoorzitterschap, gespreksleiding

Contact

Gerrit-Jan Meulenbeld

Gerrit-Jan Meulenbeld

Neem contact op over Communicatie